Håvards Home Chinese flag
a blog of my life in China, dedicated to family and friends Blog | About this blog

shanghaiet.info

29. June, 2006


Police and trafic officers

177752309.jpg
In china there must be at least 10 different degrees of importance in uniforms from police to traffic officers. For me they all look autorative, but a trafic officer can't be well paid as there's often up to 8 in just one intersection.

Noe gir meg en følelse av at politibetjenter og trafikkbetjenter får relativt dårlig betalt i Kina. Jeg har sett opptil 15 til sammen i ett eneste lyskryss. Det er litt ekstremt, men 8 er faktisk vanlig veltrafikert kryss (1 på hver side av veien / hver av munningene ut). I ett tilfelle så jeg 4 betjenter som viftet frem bilene når det ble grønt lys til høyre.

Grunnen til at jeg tror at lønnen er lav er a) de er så mange!, b) fordi politibetjentene (som er i mindretall) gir ut bøter på kun 8 kr stykket (hvilket jeg har fått en av selv), og c) at trafikkbetjentene som ikke kan gi ut bøter fryder seg over å dytte eller verbalt overhøvle stakkars fotgjengere/syklister som står ett skritt for langt frem. Rett skal dog være rett og betjentene bedrer situasjonen / flyten i trafikken, som uansett er sykt overtraffikert/forurenset.
Written by Shanghaiet @ 15:44. 0 comment(s)

27. June, 2006


Jeffrey's turns 22

176142966.jpg
My classmate recently turned 22, and as I was just buying several hundred ties, I kept a few for presents..

Med et slips sponset av selskapet "qualitie" blir jo gutten fort voksen (23 i dag). For anledningen er briten også nyklippet, hadde før laaangt hår. Flidig student dette, og nå går turen tilbake til hjemlandet. Trist, det er en tid for å ta farvel med mange.

PS: Noen som ser frem til å få slips-presanger de neste 10 årene?
- Tor Anders og Morten var først ute til å få slipsgaver ;),..
Written by Shanghaiet @ 08:15. 0 comment(s)

The Da Vinci Code, yes - but no!

176135762.jpg
In China, only some 30 foreign movies are allowed (after scensorship) to be displayed in the cinemas annually. One that was first approved, was later put off the movie theateres prematurely, as it was not in line with the opinions of the communist party (or so I've heard).

"I Kina er det blitt stor motstand mot «Da Vinci-koden». De kineserne som ikke har fått med seg filmen ennå, må dra til utlandet hvis de vil se kassasuksessen på kino.. [ref. Nettavisen]."

Årlig tillater kommunistpartiet at ca. 30 utenlandske filmer (kun Hollywood produksjoner), og disse klippes og sensurerers som seg hør og bør selvsagt. Om man er riktig heldig så kan man spore opp en visning med original tale (og kinesisk tekst), men kinesere flest ønsker seg selvsagt dubbing.

Jeg den på kino før myndighetene trakk tilbake hele hærligheten. Til tross for noe problemer med å forstå latin (kinesisk teksting hjelper ikke stort), så gir jeg filmen terningskast 6 for en utradisjonell og vågefull god historie. Som underholdning terningkast 4/5.
Written by Shanghaiet @ 07:56. 0 comment(s)

20. June, 2006


Sun, summer, and.. unbrellas.

171345879.jpg
In China, it is very popular with white skin, and wommen do anything to hide from the rays of the sun. Therefore they cover themselves with umbrellas and clothes.

Sol, sommer og... paraply! Solen skinner, og det er brennhett i Shanghai om dagen. Litt skummelt å bruke sterke ordlag når det "bare" er 34 grader (24 om natten nå), når det kan komme opp i 40 på det varmeste, men med høy luftfuktighet føles dette som en mellomting av en varmluftsovn og en bastu som har løpt løpsk allerede.

Når det er sagt, så er det faktisk første dagen jeg har skrudd på airconditioningen på rommet mitt, fordi jeg har en slags overtroisk motstand for jeg tror det gjør meg syk på 123 (hvilket jeg gjorde for en måned siden, antakelig på grunn av bl.a. kontrast temperatur ute og klasserom).

Bildet viser ett artig fenomen, og det er alle de "fine" jentene som insisterer å gå rundt med paraply når det er sol (for å skjerme huden sin - her er det lys hud som er inn!). Paraplyene er ofte både fine og lette, men regner det, ja da duger de ikke - da må man ha sterkere saker! Her utenfor (en av) kantinen(e) på universitetet.
Written by Shanghaiet @ 16:17. 0 comment(s)

Indirectly 2nd place in photo contest.

171336669.jpg
Well, I didn't take the picture, but I was on it! My friend Geilen sent it in for a school photo contest, and won the second price, not bad. The monuntain formations from Hunan province won.

Blogg-foto kåret til 2dre plass i skolens fotokonkurranse. Faste følgesvenner husker kanskje bildet til venstre (med meg i hovedrollen). Bildet ble tatt på skoletur til Xiamen (en by et stykke sør), og sendt inn av en amerikansk venn; "Geilen". Fotografiet fikk andreplass i konkurransen og er nå stilt ut i en monter i skolegården. Førsteplassen fikk bildet til høyre av noen meget kjente fjellformasjoner fra Hunan provinsen.
Written by Shanghaiet @ 15:59. 0 comment(s)

Dragonfly... massage franchise

171332053.jpg
This massage place makes tension and stress "fly" away. This particular franchise has some 10 outlets in Shanghai, and even one in Oslo, Norway!

I går var jeg på et av de bedre massasjeinstituttene i Shanghai. Her foregår alt etter boken, og stedet er gjennomført i kvalitet fra interiør til ”tjenestene” – uskyldige sådan, men du verden for velvære. http://www.dragonfly.net.cn

Dette er en franchise kjede som er i ferd med å etablere seg i andre land, deriblant nylig i Oslo. Aftenposten skriver: ”Samboerparet Anita Kavlie og Finn Dalheim […] ble så imponert over konseptet til Dragonfly i Shanghai, Kina, at de har importert et team av kinesiske massasjeterapeuter til Norge.”
Mer: http://www.aftenposten.no/helse/article1316028.ece

Menyen i Kina og Norge skiller seg først og fremst når det gjelder prisen.

Jeg og kjæresten satset på pakken ”ypperste luksus” og slapp unna med 100 kr (etter halv pris kampanje) pr person (mot 1500 kr i Norge – pr person!). Dragonfly bør være et selvskrevent besøkssted for nordmenn på besøk i Kina (eller for rikinger i oslo?..).

Sakset fra norsk meny: ”Ypperste luksus (2 timer): Den beste måten å tilbringe din tid på Dragonfly mens du opplever total og luksuriøs avslapping. Velg enten Kinesisk massasje eller japansk shiatsu, og kombiner med Orientalsk fotmassasje. ”
Written by Shanghaiet @ 15:51. 0 comment(s)

16. June, 2006


Sourcing ties

168199623.jpg
I helped a friend buy 850 good quality silk ties for a shop/web shop is trying to set up in Holland. I don't think we need this model (printed with the Car lease company "Budget" on them).

Forretninger starter som regel i liten skala, og sammen med min forretningspartner i Holland har jeg kjøpt inn 850 silkeslips, i meget god kvalitet.

Imponerende å besøke selve fabrikken som laget slipsene, hvor jeg kunne mange av de 3000 ansatte krumbøyd over hver sine symaskiner, innen slips produksjon foregår fortsatt det meste som håndarbeide. Månedlig produserer fabrikken 700.000 slips.
Mer om fabrikken på engelsk: http://www.yashilin.com/eng/default.asp

Mange store internasjonale bedrifter har sine slips produsert her, deriblant Budget… I bakgrunnen er noen av utallige slips vi kunne velge mellom.
Written by Shanghaiet @ 09:08. 0 comment(s)

Goods on display

168199028.jpg
This is one of the ties that I hand picked for my friends shop, maybe they could be displayed in a web shop like this?

Eksempel på innkjøpte slips, vakkert dandert for kommende web-butikk. Selv tror jeg ”blomster slips” er i vinden, noe min partner er mer skeptisk til. Vi får se hva kundene velger..
Written by Shanghaiet @ 09:06. 0 comment(s)

13. June, 2006


Small kitchen

166447528.jpg
1x1 meters, and benches in 3 directions. Everything is available in an armlengths distance.

Et situasjonsbilde fra mitt miniputt kjøkken. Bildet er tatt "utenfra" - fra toalettet som er 1 meter unna, mellom er det en innestengt sjakt og vinduer - hærlig..

Det er vel en drøy kvadratmeter ståplass, med benker i 3 retninger. En liten provisorisk klipslampe til en tier, og ingredienter i alle skuffer og skap. En tumpeplass jeg lager mat 4-5 dager i uken, og hvor det motsatte kjønn må finne seg i oppvasken.
Written by Shanghaiet @ 13:44. 0 comment(s)

11. June, 2006


Pål hosting a party for Yan's birthday.

164819222.jpg
A happy crowd gathered, friends, friends of friends etc.

Pål, en norsk kompis arrangerte fødselsdagsfest for sin kjære, og sammen med venninder viser jeg til sangtittelen "pål sine høner".
VM kamp i bakgrunnen og knall fest! Pål er han i grønnt i midten/bak.
Written by Shanghaiet @ 13:10. 0 comment(s)

Next Page